FRÖCCSÖNTÖTT PAPUCS

FRÖCCSÖNTÖTT PAPUCS

Kötelezővé tenném! - Moizen M1 mágneses töltő és adatátviteli kábel

2017. január 16. - Nördbjorg

 

standard_01.jpg

Utálom kidobni a cuccaimat. Például ezért porosodik már fél éve a polcon egy FM transmitter a méltán világhírű „Energy Sistem” gyártótól némi szoftveres hibával, arra várva, hogy előkerül hozzá egy javított firmware vagy legalább a gyári.

Szerintem másnál is előfordult már, hogy korunk főgonosza, a micro-USB aljzat meghibásodása, használhatatlanná tette az egyébként remekül működő telefont / tabletet / akkumulátoros kéziventillátort. Azt azért ki lehet bírni röhögés nélkül, amikor megpróbálod a merülőfélben lévő eszközt feltölteni, de csak rengeteg mozgatás és próbálkozás árán sikerül beleszuszakolni egy-egy százalékot, aztán már annyit sem. A szeretett kütyü a kezeid között leheli ki a lelkét, és közben semmit sem tehetsz. Hőn szeretett Lenovo Yogám is erre a sorsra jutott, ezért elhatároztam, hogy többet ilyen nálam nem történhet meg!

Rövid keresgélés után ráakadtam a Moizen nevű gyártó M1 fantázianevű mágneses USB kábelére. Tekintve a nem túl borsos, kb 900Ft-os vételárat, a bizalmat rögtön megelőlegezve, rendeltem is kettőt, amit a következő hetekben további három követett.
Tudom! Ez már-már spoilernek számít. Valóban bejött a cucc.

A kicsomagolás nem tartott sokáig. Eleinte egy egyszerű grafikával díszített, később már fényképpel ellátott dobozkában érkezett. De ugye semmi sincs ingyen. Ez a Design Upgrade az eddigi egyetlen hozzá kapott tartozékba került. Az új dobozos verziónál már nélkülöznünk kell a gitárpengetőt, ami szerintük megkönnyíti a csatlakozó eltávolítását a töltendő eszközből. Ezen ne bánkódjunk. Inkább feszegetésre volt alkalmas, mint szakszerű eltávolításra.

img_20161125_112548.jpg

Ugyanakkor, ami minden dobozban benne volt, az a többnyelvű használati utasítás és a két részből álló kábel. Az egyik fele a micro USB aljzatba illő „dugó, a másik maga a kábel, klasszikus USB dugóval és egy speciális foglalattal. A két rész között aranyozott felület csökkenti az ellenállást és a deformációt, valamint növeli az élettartamot. Ez, és az összesen 46 szál tiszta réz vezeték gondoskodik a 97%os hatásfokról és a maximum 2,1A átviteléről. Már amennyiben hihetünk a gyári leírásnak.
Az anyaghasználat megfelelő, ugyanakkor semmiképp sem prémium. Aki arra vágyik, az válassza inkább a némileg drágább változatok egyikét.

A gyakorlatban? Akár fél kézzel teheted töltőre az energiaéhes dolgaidat, miközben még sokadjára is rácsodálkozol a „csatlakoztatási érzetre”. Bár elsőre nem tűnik fel, a dugó és a foglalat valójában nem szimmetrikus. Az előbbin két sorban találhatóak a csatlakozási pontok, az aljzaton azonban csak egy sornyi van. Töltésnél nem kell figyelni rá, hogy a tüskék melyik sorral érintkeznek, azonban az adatátvitel csak az egyik pozícióban működik.
Valóban kilóg valamelyest a telefonból, azonban a legtöbb védőtok ezt jól palástolja.

 pixlr.jpg

Gombóc Artúr módjára csemegézhetünk a különféle változatok közül, hiszen létezik drágább verzió, USB Type C verzió, Iphone csatlakozós verzió (8pin), 2-in-1 verzió, ...

Az alap verziót itt találjátok.

Egyetlen jó tanács még a végére. Célszerű egyfajta gyártó/termék mellett elköteleznünk magunkat, hogy aztán a háztartásban lévő mágneses csodatöltők kompatibilisek legyenek egymással.

És nem csak engem győzött meg, hanem a Télapót is.

Nálunk mindenkinek hozott belőle, van akinek többet is, hiszen ő is tudja, hogy kell egy az autóba, egy a munkahelyre és…

További bejegyzések:
>Pekingi Wunderbaum, avagy az autóba való szagsemlegesítő
>Napelemes Akkubank - Bear Grylls nem ezt választaná

A bejegyzés trackback címe:

https://froccsontottpapucs.blog.hu/api/trackback/id/tr8612128185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onderon 2017.01.17. 08:23:40

és az iPhone verzió tartalmazza a lightning authentication chip-et is? :D mert kötve hiszem. így máris egy olcsó megbízhatatlan kínai gagyival állunk szemben. aztán majd ne csodálkozz, ha rövidre süti a telefonod egyszercsak :D

halaloszto 2017.01.17. 08:23:51

hol a link az alap verzióra?

Lucifer Morningstar 2017.01.17. 08:23:53

Üdv a 6-8-10 évvel ezelőtti világban. Jó, hogy te is felnőttél és tollat ragadtál a régi dolgok megírásáért.

Színes Géza 2017.01.17. 09:31:18

@ondreon: lightning authentication chip? Te még hiszel a mesékben? :) Vidáman használtam az iPhone 6+ telefonomhoz olcsó kínai autós töltőt a legkisebb probléma nélkül.

@halálosztó: AliExpressen megtalálod, én már meg is rendeltem.

Nördbjorg 2017.01.17. 09:32:52

@Színes Géza, @halaloszto: A link kimaradt, pótoltam. Köszi

igazi hős 2017.01.17. 09:40:27

@onderon: "a lightning authentication chip" Ennek mi köze a túláramhoz? Szerintem a te kínai almás telefonod már rövidre sütötte az agyadat, ezért hiszel el minden marketing bullshitet. Igenis kapsz kínai lightning kábel 2 dollár alatt, már az is többszöröse az előállítási árnak. Na, erre ráteszik az almát és egyből 5000 Ft lesz, amit boldogan kifizetsz, hiszen "eredeti".

macislum 2017.01.17. 15:51:38

Pár éve vettem magamnak egyet. Nagyon jópofa, ahogy rácuppan a telefonra. Aztán kb ennyiben ki is merül minden pozitívuma. Telefontól is függ, de inkább nem használok tokot, mert csak vastagabb, szélesebb és hosszabb, meg jó eséllyel ormótlanabb is lesz tőle. Emiatt viszont rühelltem, hogy kiállt az a szar mágneses csatlakozó a telefon aljából. Amit ha ki kellett venni, akkor csak ment az erőltetés, mert szorult a telefonban rendesen. De ha nem is szorult volna, akkor is csak egy újabb "felesleges" műveletet vettem a nyakamba. Hacsak nem vettem volna otthonra még másik kettőt, az autóba is legalább kettőt, a csajomhoz is, anyámékhoz is, a tesóimhoz, haverokhoz, na meg a munkahelyre. Csupán azért hogy bárhol könnyen tudjam tölteni a telefont. Így viszont nagyon gyorsan landolt egy fiók mélyén. Ha már kötelezővé tételről van szó, akkor legfeljebb a gyártók részére tenném :) Ha a bevállalnák és alapból beépítenék a telefonokba a mágneses csatlakozót és adnának is hozzá egy kábelt, akkor talán lenne esélye. De akkor amikor már a jack dugót is egyre több helyrő száműzik, eléggé esélytelennek tartom hogy helyet szorítanak egy mágnesen aljzatnak. Szal, szerény véleményem szerint ez csak egy mellékvágány. A micro-USB aljzat esetleges meghibásodása miatt meg talán nem kellene fél tucat mágneses kábelbe beruházni. Ha elromlik, arra ott a szerviz.

takacsveca93 2017.12.07. 12:33:44

WOW ez rettentően jó, ezt így honnan tudom beszerezni amúgy? Netről rendelted? Esetleg itt fent van?
www.ujsagomat.hu/emag/ ?
süti beállítások módosítása